::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezave
01.06.2010 :: MLADI V AKCIJI - YOUTH IN ACTION

Let's learn together to help nature together in united Europe (Education and Culture DG)

 
Nosilec projekta: NVO Čemerica, Stakčín (SK)
 
Partnerji v projektu: Vantori, Neamt (RO), Ustrzyky Górne (PL), NVO Čemerica, Stakčín (SK), KP Kolpa (SI)
 
Opis: Društvo Čemerica iz Stakčína, ki aktivno deluje v geografsko odmaknjeni Slovaški regiji Snina, si je za cilj projekta zadalo srečanje mladih iz zavarovanih območij različnih držav Evrope (Romunija, Slovenija, Poljska in Slovaška), z različnimi kulturami ter različnimi naravnimi danostmi, da medsebojno primerjajo in čutijo njihove razlike in podobnosti. Poiskali smo 6 mladih iz zavarovanega območja KP Kolpa, ki so že pred odhodom na slovaško preko elektronske pošte komunicirali s slovaškimi gostitelji. Skupaj z novimi prijatelji iz Evropske unije so spoznavali naravno in kulturno dediščino in se urili, da bi nove informacije in izkušnje pridobljene drug od drugega znali čim bolje javno predstaviti v svojih deželah, predvsem pa da bi bolje razumeli svojo vlogo v sedanji in bodoči Evropi. Srečanje se je odvijalo v gospodarskem in kulturnem centru Nacionalnega Parka Poloniny v Uliču, v neposredni bližini Slovaško – Poljsko – Ukrajinske meje. Gre za vas z zelo slabo demografko sliko, kjer mladi zapuščajo domove in si delo iščejo v večjih Slovaških mestih, ali celo v tujini. S projektnimi aktivnostmi je društvo Čemerica skušalo pritegniti tamkaj še živečo mladino, da bi v čim večjem številu ostali v vasici in njeni okolici.
 
Obdobje trajanja projekta: 1. – 7. junij 2010
 
Financiranje: 100 % pokritje nastalih stroškov prevoza, zavarovanja oseb, daril ter kulinaričnih dobrot v višini 2.950,00 €.
Priloga 1: Radio_Krka.docxDomov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner