::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezave
01.02.2010 :: Popis kmečke lastovke v letu 2010

Popis kmečke lastovke v letu 2010

 
Nosilec projekta: DOPPS, Ljubljana
 
Partnerji v projektu: DOPPS, KP Kolpa, gospodinjstva iz območja KP Kolpa ter KP Lahinja.
 
Opis: Leto 2010 je bilo leto kmečke lastovke. Društvo za opazovanje in proučevanje ptičev Slovenije je pozvalo gospodinjstva iz območja Slovenije k pomladanskemu popisu lastovk – kje so jih opazili in koliko nato pa še koliko zarodov so ustvarile preden so odletele na jug. V KP Kolpa smo popisali gnezda lastovk v vseh gospodinjstvih na tem območju, ob tem pa še v sosednjem zavarovanem območju – KP Lahinja. Pri tem so nam pomagali osnovnošolci iz Starega trga, Vinice, Adlešič in Črnomlja ter študentje na praktičnem usposabljanju.
KP Kolpa je v januarju 2010 z DOPPS izvedel tudi zimsko štetje vodnih ptičev in se udeležil dveh izobraževanj za učitelje ornitologe.
 
Obdobje trajanja projekta: pomlad - poletje 2010                 
 
*/Financiranje: KP Kolpa je pokril nastale prevozne stroške študentov na terenu ter brezplačno izvedel izobraževanja na osnovnih ter v srednji šoli. Projekt smo predstavili tudi v Šokčevem dvoru, ob naravoslovnih dnevih ter v številnih medijih.
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner