::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezave
OŠ Loka in podružnica Adlešiči ter Griblje - šola v naravi v Adlešičih

Znate narediti pastirsko piščalko?

 

Če ne morate v šolo v naravi v Adlešiče. Tudi veliko drugega se boste lahko naučili. Učenci OŠ Loka iz Črnomlja in tudi podružnice v Gribljah (prihodnji teden pa pridejo še adlešiški otroci in druga skupina iz Črnomlja) so se na predlog vodstva šole tokrat odločili za drugačno šolo v naravi.

Ker ima OŠ v Adlešičih veliko prostora so v njej uredili prenočišče in dodatne učilnice, večina praktičnega pouka pa poteka v naravi. Četrtošolci so se priučili tehnike izdelovanja adlešiških pisanic (mentorica Majda Veselič), pletenja izdelkov iz vrbovega protja (bekovine) (mentor Ivan Veselič), izdelovanja piščali, pastirskih rogov in tobolcev za jagode (mentorica Tončka Starešinič), v Krajinskem parku Kolpa pa jih so jih povedli po Belokranjski čebelarski učni poti (vodnica Petra Dichlberger) in Šokčevem dvoru v Žuničih (vodnica Tončka Jankovič), spoznali so zavarovano območje narave v KP Kolpa (predavateljica Anita Golobič Prosenjak), naučili pa so se tudi polstenja volne (mentorica Tončka Jankovič). Z adlešiškim KUD Božo Račič so zaplesali belokranjska kola, se sprehodili do Kolpe in naslednji dan na Plešivico ... Pa še in še.

 

Trije dnevi v Adlešičih bodo minili kot bi mignil.

Prijetno, zabavno poučno, vzgojno ...? Po vsaki delavnici ostane zanimiv spominek, ki ga otroci odnesejo s seboj. Vas mika? Pridite tudi Vi!

 

Prihodnjič tudi doživljajsko vodenje po parku, reki Kolpi in nove zanimive delavnice.Majda Veselič učence uči pisanja belokranjskih pisanic

Veselič Ivan učence navaja na rokodelske spretnosti

Sami smo postlali posteljo

Gremo na čebelarsko učno pot

ANita Golobič Prosenjak je predstavila Krajinski park Kolpa

Šokčev dvor - kulturnu spomenik, učilnica, delavnica, ...

Tončka Jankovič je predstavila domačijo

S polstenjem smo se srečali pvič

Na sred dvora, kjer je zelena trava, je bilo najlepse bozat "zajfice"

Ana ima svoje prvo milo, oblečeno v volneno srajčko. To bo dišaaaloooo...

Treba jih je tudi osusit...

Sokcev dvor je poln zanimivih stvari... Kablenik in gank sta ze dve od njih.

Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner