::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezave
OŠ Loka in podružnica Adlešiči ter Griblje - šola v naravi v Adlešičih

Znate narediti pastirsko piščalko?

 

Če ne morate v šolo v naravi v Adlešiče. Tudi veliko drugega se boste lahko naučili. Učenci OŠ Loka iz Črnomlja in tudi podružnice v Gribljah (prihodnji teden pa pridejo še adlešiški otroci in druga skupina iz Črnomlja) so se na predlog vodstva šole tokrat odločili za drugačno šolo v naravi.

Ker ima OŠ v Adlešičih veliko prostora so v njej uredili prenočišče in dodatne učilnice, večina praktičnega pouka pa poteka v naravi. Četrtošolci so se priučili tehnike izdelovanja adlešiških pisanic (mentorica Majda Veselič), pletenja izdelkov iz vrbovega protja (bekovine) (mentor Ivan Veselič), izdelovanja piščali, pastirskih rogov in tobolcev za jagode (mentorica Tončka Starešinič), v Krajinskem parku Kolpa pa jih so jih povedli po Belokranjski čebelarski učni poti (vodnica Petra Dichlberger) in Šokčevem dvoru v Žuničih (vodnica Tončka Jankovič), spoznali so zavarovano območje narave v KP Kolpa (predavateljica Anita Golobič Prosenjak), naučili pa so se tudi polstenja volne (mentorica Tončka Jankovič). Z adlešiškim KUD Božo Račič so zaplesali belokranjska kola, se sprehodili do Kolpe in naslednji dan na Plešivico ... Pa še in še.

 

Trije dnevi v Adlešičih bodo minili kot bi mignil.

Prijetno, zabavno poučno, vzgojno ...? Po vsaki delavnici ostane zanimiv spominek, ki ga otroci odnesejo s seboj. Vas mika? Pridite tudi Vi!

 

Prihodnjič tudi doživljajsko vodenje po parku, reki Kolpi in nove zanimive delavnice.Vprasalnik o Sokcevem dvoru je zelo radoveden

Mila v volneni srajcki, kot so jih ustvarili ucenci OS Loka in Griblje ter ucitelja Mateja in Darko

Uciteljica Toncka bo tudi prvosolce naucila izdelovati PISKE

Koliko disecih volnenih zajfic...

Pastirsko piscal lahko z malo pomoci izdela vsak sam

Na igriscu ob soli je veliko prostora tudi za igro

Uciteljica Toncka Staresinic nas uci izdelave piskov

Vsak bo imel svoj lastni pisek

Veliko novega in se vec zabave v Adlešicih

Seveda se tudi učimo iz narave

Ravnateljica in uciteljica Toncka Staresinic nas uci izdelovanja tobolcev, leskovih pisk, rogov

Sam bom naredil svoj pisek

Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner